Intervju: Magne Fossbakk

Magne Fossbakk er daglig leder i OIL og leder for Orkdalsmessa. Nå nærmer messa seg med stormskritt og vi regner med at Magne har mer enn nok å henge fingrene i...

1. De siste årene har Orkdalsmessa gått med et solid overskudd. Hva tror du er årsaken til dette, Magne?
Vi har mange dyktige medhjelpere i Orkdal Idrettslag som på en kreativ måte kommer med innspill og løsninger for at vi skal lykkes med Orkdalsmessa. Det har ført til at de siste årene har skiavdelinga i laget fått langt over en halv million kroner hvert år, det er penger som brukes spesielt på aktiviteter for barn og ungdom.

2. Hvordan ligger det an i år i forhold til antall utstillere?
Pr. i dag ligger vi på samme nivå som i 2016. Også i år vil det være mange utstillere med flotte og gode produkter.

3. Hva er det som gjør Orkdalsmessa så unik?
Orkdalsmessa har bakstdamene, de er unike. De har jobbet med baking og forberedelser til Orkdalsmessa i lang tid nå, lange dager i Knykstuggu. De serverer fantastiske produkter, mange sier at det ikke blir jul uten lefser fra Orkdalsmessa og Knykendamene. I tillegg har vi høy kvalitet og standard på våre utstillere. Tilbakemeldingene vi får fra utstillerne, er at vi har masse å lære bort i forhold andre messer. Vi har en serviceinnstilt funksjonærstab, vårt motto er hjelpsomhet og godt humør.

4. Vil publikum få se noe nytt i år?
Jeg vil trekke fram flere høydepunkt som kan betegnes som nytt. En utstiller fra Mo i Rana som kommer med fantastiske egenproduserte smykker. Jeg var på Rennebumartnan og fikk se hennes produkter. Hun ble invitert til Orkdalsmessa og kommer med et stort utvalg av smukker og flotte julegaver til en fornuftig pris. I tillegg vil jeg framheve lokale musikalske kunstnere. Spelemannslaget «Laust og fast» med bl.a. Sturla Eide og Kai Roger Magnetun, det blir en fantastisk opplevelse for alle oss som besøker Orkdalsmessa. Årets tema er: Skapertrang. Vi har fått mange dyktige aktører på deltakerlista, det blir også et høydepunkt ved årets messe.

5. Er Orkdalsmessa et sted å gjøre unna litt julehandel?
Jeg har fått mange henvendelser fra folk som sier at jula starter med Orkdalsmessa. De besøker messa for å finne og kjøpe de litt spesielle og interessante julegavene. Orkdalsmessa er uten tvil plassen for å gjøre gode innkjøp til jul.

6. Hvor feirer du jul?
Jula feirer jeg sammen med familien hjemme i Orkdal. Vi feirer sammen med barn, svigerbarn og barnebarn. Jula er en familiehøytid som vi ser fram til hvert år.

Tusen takk for praten og takk for alt du gjør for Orkdalsmessa!