Underholdning

I løpet av Orkdalsmessa vil det bli flere underholdningsinnslag fra scenen i form av både musikk, teater og julenisseshow! For en oversikt over når de ulike innslagene finner sted, ta en titt på programmet for messa.

 

Spelemannslaget Laust & fastVinsjan på kaia, en roadmovie musikal med musikk fra D.D.E!

Under årets utgave av Orkdalsmessa vil Utspæll gi oss en smakebit på vårens store oppsetning! Les mer hva de skriver om seg selv og oppsetningen:

Hva får en gjeng med amatører til å atter en gang ville sette opp en såpass stor oppsetning i Orkdal Kulturhus? Det handler veldig mye om selve opplevelsen, samholdet og den responsen man får av publikum og omgivelsene generelt. Forestillingene berører mange og gir varige minner, og det er noe som gir bensin på tanken til alle involverte.

Derfor setter Utspæll nå opp ”Vinsjan på kaia”, en forestilling med ide og manus av Arnulf Haga. Stykket betegnes som ”en roadmovie musikal med musikk fra D.D.E”. Stykket ble opprinnelig skrevet til Verdal Teaterlag i 2014, hvor det ble spilt i to runder, både i 2015 og i 2016, med til sammen rundt 20000 besøkende. En rød tråd i hele forestillingen er musikken til D.D.E, så her blir det et gjensyn med mange kjente slagere.

Utspæll legger opp til samme antall forestillinger som tidligere år, nemlig 10. Og budsjetterer med i underkant av 3000 besøkende. Hvis dette blir samme suksess som det ble litt lengre nord, så må folk kjenne sin besøkelsestid! Vi er sikre på at billettene flyger av sted som en Harley i medvind.

vinsjan facebookbanner

Selve handlingen foregår på puben Vinsjan på kaia, som drives av Steffen Hallstrøm. Dit kommer Ronja Hunter en sen høstkveld kjørende med sin Harley Davidson. Hun har da vært borte fra bygda i 8 år, etter at hennes kjæreste Jan Helge ”Jannis” Olavsen, var utro med hennes beste venninne Karoline Lykke i påska 2006. Karoline betrodde seg til Ronja på nyttårsaften samme året, og andre nyttårsdag forlot Ronja bygda og så seg ikke tilbake. Hun har vært rundt om i verden i denne perioden, og de siste årene jobbet for Riksantikvaren med utgravingsarbeider i Hordaland.

Nå har Ronja fått jobben som utgravingsleder for et prosjekt et sted langs E6, i hvert fall nord for Namsskogan.  Hun vet hun skal kjøre gjennom gamle kjente trønderbygder – hennes ”ingenmannsland”.  Når hun cruiser ned fra Oppdal mot Trøndelag i augustkvelden,  kjenner vinden som raser mot henne som et hinder mot hjemkomsten– og en fotoboks nordom Trondheim blinker ”you dumb stupid run-away” og hun skriker i hjelmen om alle ting hun har prøvd å kjøre fra disse årene.  Og at hun skal faan ikke feige ut – hun skal møte trollet -  se Jan Helge igjen.  Oppsøke han på hans egen banehalvdel og se om det er igjen noe av den mannen hun reiste fra som et såret dyr. 

Den 29.august svinger altså Ronja Halvorsen Hunter med sin Harley Davidson 1450ccm Road King opp, foran ”Vinsjan på kaia”, dobbeltparkerer og går inn.  Det var ikke så lurt!

vinsjan profilfacebooklogo1