Intervju Kjersti Lund Olsen

Vi har tatt en prat med Kjersti Lund Olsen​, som er sekretær og temaansvarlig i Orkdalsmessa.

1. Du er ofte i Knyken og hjelper til, nå med forberedelser til Orkdalsmessa. Hvordan oppstod interessen for Knyken?

Jeg har alltid trivdes godt i Knyken. Det er en barnevennlig og fin plass, synes jeg. Selv om Knyken har blitt et kjempestort og flott helårs rekrutteringsanlegg, er det fortsatt koselig og naturskjønt der. Mulighetene er mange og anlegget passer folk i alle aldre. :)
I 2010 overtalte min venninne Janne Solemsløkk meg til å bli med på en informasjonskveld i Knyken. Det var planer om å starte Knykens Venner. Dette syntes jeg hørtes spennende ut. Jeg husker at Jorodd Asphjell var der og snakket entusiastisk om utbyggingsplanene for Nye Knyken Skisenter. Jeg meldte meg på og siden har det gått slag i slag. Første jobben jeg var med på, var oppussing av hoppbua. Etter hvert ble det matlaging og andre ting.

2. Hvor tidlig må Bakstegjengjen i Knyken begynne å forberede seg for salg på Orkdalsmessa?

Bakstedamene starter opp i september. De baker mest midt i uka, men det går med noen helger også. I år er det Lillian Hansen og Anne Grete Skarholt som leder baksteringen. Bakstedamene gjør en kjempejobb og sørger for god inntekt til skiavdelinga.

3. Som ansvarlig for årets konkurranse, Skapertrang 2017 på Orkdalsmessa, hva skal til for å vinne?

De som er med må lage noe kreativt som gjenspeiler skapertrang. Deltagerne står med andre ord ganske fritt til hva de vil lage. I tillegg til kreativitet, ser vi på om arbeidet er pent utført. Juryen vil sikkert få en vanskelig oppgave i år også med å velge ut to vinnere. Egentlig skulle alle fått en premie. Jeg vil takke alle som bidrar i konkurransen. Jeg tror det vil bli en kjempefin utstilling i år med mye forskjellig.

4. Hva mener du skal til for at årets julemesse skal bli en suksess?

Jeg føler meg ganske sikker på at årets messe blir en suksess. Mye arbeid er lagt ned over flere måneder. Vi i komiteen skal i hvert fall gjøre så godt vi kan for å ta oss av både utstillere og besøkende. Alle skal føle seg velkommen. Orkdalsmessa er for mange en trivelig tradisjon. Folk synes det er artig å komme til Orklahallen denne helga.